Stefan Van Guyse

Stefan is in 2001 afgestudeerd aan de Toneelacademie van Maastricht (Hogeschool Zuyd). Als dramadocent deed hij stage in Het Paleis. Om zich ook als zanger binnen het musicalgenre te scholen, volgde hij privé zangles bij Gini Velt en Roel Vankerckhoven. 

Hij is artistiek leider, opleidingscoördinator, dramadocent en regisseur bij zijn zelf opgerichte Jeugdtheater Ondersteboven vzw (JTO). In 2020 werd hij aangesteld als CEO van JTO.

Daarnaast is hij freelance regisseur, acteur, componist en dramadocent en is daarbij gespecialiseerd in het werken met jongeren. Hij werkt(e) o.a. voor Het Paleis, Music Hall, Studio 100, Uitgezonderd Theater, Judas Theaterproducties, Figurentheater Tieret, Odisee Hogeschool, GBS Reynaerdijn en Toneelacademie Maastricht. 

Stefan regisseerde al verschillende voorstellingen en is een veel gevraagd regisseur voor schoolproducties. In Sint-Niklaas was dat voor H. Familie, College, O.L.V.-Presentatie en al meermaals voor de Broederscholen, al dan niet in samenwerking met H. Hart. Zo regisseerde hij o.a. ‘Amadeus’ (College/Presentatie), ‘Jesus Christ Superstar’ (College) en in 2022 de musical ‘Perfect’ (Broederschool/Hart).

Geregeld wordt Stefan ook gevraagd als ‘gevechtscoach’ (o.a. theaterschermen). Voor de musical ‘Muerto’ (Judas/Uitgezonderd) was hij spelcoach van de jongerencast en regieassistent van James Cooke.

In 2017 maakte hij het opmerkelijke theater-en filmspektakel ‘Het Mysterie van Kemzeke’ ter ere van het 900-jarig bestaan van zijn dorp, die een jaar later als langspeelfilm die te zien was in de Siniscoop te Sint-Niklaas. De passie van filmen heeft hij verder gezet als regisseur van de musicalfilm ‘DE PASSIE’ (een moderne bewerking op het lijdensverhaal van Jezus Van Nazareth), die op 1 april uitkomt.

Stefan componeerde en speelde de muziek voor o.a. ‘Lotje de musical’ en ‘Kleine Draak de musical’. Hij werkte voor enkele composities samen met auteur Jos Dom. Met ‘Lotje’ behaalde hij met de productie in 2012 de cultuurprijs van Sint-Niklaas en toerde hij met het gezelschap gedurende 5 jaar door het Vlaamse land. Voor de nieuwe openluchtmusical ‘R, de musical’ (Stad Sint-Niklaas), tekent Stefan opnieuw voor de muziek en de regie. (www.rdemusical.be)

 

Als acteur speelde hij als understudy van Aron Wade de rol van Peter Pan in de gelijknamige musical (Music Hall) en zat hij daar in het ensemble als piraat. In 2010 speelde hij Roger in de Vlaamse versie van de rockmusical ‘RENT’ (Bohemian Productions). Hij speelde 3 jaar het figuurtje Max de muis in de Piet Piraat Halloweenshow (2011, 2021, 2022). Vanaf 2023 regisseert Stefan de volgende ‘Piet Piraatshow’ voor Studio 100.

 

Op televisie was Stefan onder andere te zien in Aspe (VTM), in de jeugdreeks ‘Skilz’ (VTM), in de allerlaatste aflevering van ‘Witse’ (één), in Familie (VTM) en in het eerste seizoen van de succesvolle fictiereeks ‘Salamander’ (één).